הטכנולוגיה הולכת ומתפתחת, ונראה כי החינוך הטכנולוגי הפך אבן דרך הכרחית בדרכם של הילדים להצלחה עתידית. בחירת הקורס הטכנולוגי הנכון עבור ילדים עשויה לגרום לתחושת בלבול.
ההיצע גדול, ולך תבין מהי הבחירה הטובה ביותר מבין סדנת הקידוד עם ההבטחה להפוך את ילדכם בן ה-10 לגאון העתידי של עמק הסיליקון, קורס סייבר, קורס הרובוטיקה שמבטיח לתת לילדיכם את היכולת להתיישב בחלל ולקפוץ לביקורים דו חודשיים על כדור הארץ, או קורס מיינקראפט Hero. אינספור קורסים, מחנות וסדנאות טכנולוגיה וקורסי הכשרה דיגיטליים זמינים בשוק, ונראה כי קשה לדעת איך לבחור את הקורס הטכנולוגי שיתאים כמה שיותר לטובת הילד ולצרכים ההתפתחותיים שלו, תוך התחשבות מלאה בתחומים בהם הוא מפגין עניין.
במאמר שלפניכם ננסה לתת בידיכם כלים שיסיעו לכם בבחירת הקורס הטכנולוגי הנכון לילדיכם.
גיל, תחומי ענין ומטרות
עוד לפני שאתם מתחילים לחקור את סוגי הקורסים הטכנולוגיים הקיימים, חשובה מאד התקשורת שביניכם לבין הילד או הנער. בררו אתם בשיחה פתוחה, מה מעניין, מסקרן או מרתק אותם בתחום הטכנולוגיה.
אולי הם יצירתיים ומתעניינים בפיתוח משחקים אולי הם דווקא מסוקרנים מהי בינה מלאכותית? ברגע שהם ישתפו אתכם בגלוי ותזהו יחדיו את תחומי העניין שלהם – יקל עליכם לבחור בקורס הנכון, שיעודד את המוטיבציה שלהם ויגרום להם להתלהבות.
חשוב כמובן להתייחס לגילו של הילד והתמצאותו הכללית בתחום הטכנולוגי. כבר יצא לנו, ולא פעם אחת, להיות מופתעים מרמות הידע וההתמצאות של ילדים רכים בשנים, שכמעט מתחת לרדאר למדו וקלטו חומרים טכנולוגיים שונים. אבל אם נהייה מרובעים ומקובעים לרגע ננסה ללכת לפי העיקרון הבא:
לילדים צעירים בגילאים 6 עד 12 כדאי למצוא קורסים המציגים למידה משחקית באמצעות שפות תכנות חזותיות- המאפשרות למשתמשים ליצור תכניות על ידי עיסוק והזזת אלמנטים גרפיים, במקום כתיבת קוד מבוסס טקסט. או קידוד מבוסס בלוק – שיטת תכנות ויזואלית שבה במקום הקלדת קוד מבוסס טקסט, יוצרים המשתמשים תכניות בדרך של גרירה וחיבור בלוקים מוכנים מראש. הסיבה להמלצה זו היא שילדים בגיל הזה עלולים פה ושם לשגות שגיאות תחביר שיובילו לתסכול.
בני נוער, בגילאים של 12 ומעלה לעומת זאת, בדרך כלל יהיו כבר בעלי חלק מהכישורים הנדרשים להתמודדות עם שפות תכנות מבוססות טקסט לצד מושגים מורכבים, מה שהופך קורסים ב- JavaScript (שפת תכנות רב-תכליתית המשמשת בעיקר ליצירת דפי אינטרנט ויישומים אינטראקטיביים שיכולים לפעול בדפדפנים ) או Python או פיתוח אתרים למתאימים יותר.
מתכונת הלמידה והמדריכים
בדקו את מתכונת הלמידה, הערכים והחזון של בית הקורסים בו אתם רוצים שילדיכם ילמדו. האם הלמידה היא מקוונת, האם היא אחד על אחד או קבוצתית. האם השיעורים מוקלטים וניתן לחזור אליהם.
האם ישנה תמיכה, או זמני תרגול. מי הם המרצים, האם יש להם ניסיון בהוראה, רקע טכנולוגי? גפ”ן היא קבוצת תכניות חינוכיות בהובלת משרד החינוך. בדקו אם יש גם קורסים של גפ”ן לראשית בית הספר לבניית אתרי אינטרנט לנוער וכו’.
דרישות הקורסים
בדקו מה נדרש מכם על מנת שילדיכם יוכלו לעמוד בדרישות הקורס הנבחר. האם החומרה הביתית והתוכנות יוכלו לעמוד בהם? לעתים דורש קורס זה או אחר ידע מוקדם, חשוב שתוודאו שאכן לילדיכם יש את הבסיס הנדרש, או שאולי כדאי לרשום אותו לקורס בסיסי יותר, גם לטובת הידע וגם לטובת הביטחון העצמי שלו, שלא יחוש שהוא נשרך אחרי כולם.
לסיכום, היצע הקורסים השונים לילדים ונוער הוא רחב ואינסופי. שוחחו עם הילדים כדי לזהות את מידת התאמתם לקורס זה או אחר. בדקו את המכללה, המדריכים והדרישות ואם אתם עדין מתלבטים תמיד תוכלו להתקשר אלינו לקביעת שיחה עם יועץ לימודים